villsen.dk

Renovering af slangehal i Randers Regnskov

Slangehallen i Randers Regnskov fik i efteråret 2020, en større overhaling.

Taget blev afmonteret, og nye tykkere, og bedre isolerede TWINLITE tagplader blev monteret. Spær konstruktionen bestået af stålspær, blev forhøjet med aluminiumsprofiler, så de passede til de nye tagplader. Ødelagte krydsfiners plader i tagfoden blev udskiftet, hvor de ikke længere kunne klare opgaven, og nye zink tagrender blev monteret.

Alt dette blev udført i små sektioner ad gangen, for at undgå varmetab i det ekstra opvarmede rum.

Efterfølgende blev facaden afmonteret og bortskaffet, helt ind til den indvendige betonvæg. Alle træåser blev udskiftet hvor nødvendigt, og alt blev efterspændt.

For at opnå en bedre isolering end før, og uden at skulle gøre facade større, blev der anvendt KINGSPAN isolering, som isolerer næsten 2½ gange så godt, som almindelige isoleringsbatts. Herefter montering af lodret forskalling med yderligere isolering, inden vindplader blev monteret.

Udenpå vindpladerne blev der efterfølgende monteret den færdige facadebeklædning, bestående af Cedertræslister.